Duurzaam

IMG20220829094928
Een duurzame kinderopvang, wat houdt dat in? Duurzaamheid is op verschillende manier terug te zien bij Aard-lief. Wij schaffen bijvoorbeeld kwalitatief goed speelgoed aan dat lang mee gaat en we gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Ook kiezen we er bewust voor om biologische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Wanneer mogelijk worden er tweedehands meubels ingekocht en opgeknapt. Iets tweedehands kopen kan een flinke milieuwinst geven doordat het scheelt in grondstoffen, energie, water en afval.
Omgang met energie
Aard-lief heeft led-verlichting en dubbelglas HR++. De waterkranen waar kinderen de handen wassen zijn zuinig afgesteld. Verder gebruiken we verpakkingsmateriaal of ander restmateriaal om mee te spelen of knutselen. We gaan bewust om met energie door niet onnodig het licht aan te laten. Printen doen we dubbelzijdig en alleen waar nodig. Afval wordt gescheiden.
IMG20220829095412
IMG20220607110305
Verantwoorde voeding
Aard-lief biedt kinderen verantwoorde voeding aan. Dit betekent dat we biologische voedingsproducten gebruiken. Aard-lief heeft bovendien haar eigen moestuin waar we samen met de kinderen groente en fruit vandaan halen. Etensresten voeren we aan de dieren.
Natuurbeleving
Kinderen spelen bij ons zo veel mogelijk buiten. Wij bieden de kinderen namelijk een ruime, natuurlijke en uitdagende buitenruimte waar de kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Kinderen leren bij ons te zorgen voor dieren en de natuur. Zo verzorgen we samen met de kinderen de moestuin. Kinderen leren zo dat aardbeien aan een plant groeien en niet in de supermarkt.
IMG20220621155842